Rottweiler

Rottweilers waren oorspronkelijk gefokt om vee naar de markt te drijven. Later werden ze gebruikt om karren te trekken. Ze behoren tot de eerste politiehonden en dienen in het leger. Tegenwoordig worden deze honden veel gebruikt als waakhonden voor families.

Veel mensen vrezen dit ras door zijn imposante uiterlijk en krachtige blaf. Er zijn veel vooroordelen over dit ras.

Meer over het karakter van de rottweiler is hier te lezen.

Het is dan ook erg belangrijk om deze hond al in de vroege puppytijd te training. Dan kan dit juist een heel warm en rustig ras voor je zijn. Wees sterk en consistent met dit ras.

Rottweilers houden van mensen en willen graag bij hun familie zijn. Kijk wel uit met kinderen.

Rotties hebben een natuurlijk instinct om te hoeden. Vanwege hun formaat kan dit tot ongelukken leiden. Daarom is het heel belangrijk je Rottweiler te leren hoe ze om moeten gaan met kinderen, en duidelijke grenzen stellen. Ook kunnen Rottweilers, door hun prooidrift, erg opgewonden raken als ze spelende kinderen zien. Houdt dus ten alle tijden toezicht.

Als je een volwassen Rottweiler hebt, moet je nieuwe honden voorzichtig introduceren. Rottweilers kunnen agressief zijn tegenover vreemde honden, vooral die van hetzelfde geslacht. Het moet duidelijk zijn dat jij de roedelleider bent, bij een eventuele introductie.

mts_wordx