De gevaarlijkste hondenrassen ter wereld

Volgens deadly today zijn deze 10 rassen de gevaarlijkste hondenrassen in de wereld:

1. Pit Bull

2. Presa Canario

3. Tosa Inu

4. Caucasian Ovcharka

5. Rottweiler

6. Dogo Argentino

7. Fila Brasileiro

8. Napolitaanse Mastiff

9. Wolf-Hybriden

10. Cane Corso

Veel van deze hondenrassen zijn sinds een aantal jaren verboden in landen als Portugal, Singapore, Oekraïne en delen van de Verenigde staten.

In Nederland worden elk jaar ongeveer 150.000 mensen gebeten door honden.

Het overgrote deel van de bijtincidenten (10,4 procent) werd veroorzaakt door Jack Russell Terriers. Ook de Belgische en Duitse Herdershonden hebben een hoog percentage achter hun naam staan, namelijk 4,8% en 5%. De Labrador en Golden Retriever, vaak gezien als een van de meest liefhebbende gezinshonden, ‘behaalden’ allebei een percentage van 2,9 procent. Dit in tegenstelling tot de Pitbull groep, de ‘vechthonden’, met een percentage van maar 0,6 procent.

In Nederland kan elke gemeente kiezen hoe ze bijtincidenten proberen te voorkomen. Instrumenten die de gemeente kan inzetten voor dit doeleinde zijn bijvoorbeeld de verplichte gedragstest, een muilkorf- of aanlijngebod en een verplichte erfafscheiding.

De gemeente kan ook bepaalde straffen opleggen na bijtincidenten. Zo kan een hond in Amsterdam bijvoorbeeld bij twee lichte bijtincidenten verplicht worden een muilkorf te dragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke, niet goed opgevoede, hond een gevaarlijke hond kan worden. Dit hangt niet af van het ras. Het is dus van het grootste belang een hond de juiste opvoeding en genoeg beweging te geven. Een honden school kan hierbij erg goed helpen. Ook socialisatie van kleins af aan is heel belangrijk.

Wees verantwoordelijk met je hond en met je omgeving.

mts_wordx