Mijn hond is agressief, wat kan ik doen?

Er zijn veel verschillende vormen van agressie. Hieronder zullen we wat tips geven voor honden die agressie tonen tijdens het eten:

Agressie door eten

Wanneer een hond agressie vertoont om zijn voedsel te beschermen, kan dit een serieus probleem zijn. Na verloop van tijd kan dit er zelfs toe leiden dat de hond bezitterig wordt over alles.

Wat kan je doen?

  • Wees consistent

Zorg dat je hond elke dag op dezelfde tijd wordt gevoerd.

  • Werk voor voedsel

Voordat je het eten van je hond begint te bereiden, laat je haar zitten of liggen, buiten de plek waar je hond te eten zal krijgen. Train je hond om op de plek te blijven, zelfs nadat je de etensbak al hebt neergelegd. De hond mag pas beginnen met eten als jij dat aangeeft.

Voed altijd je hond na de wandeling, nooit eerder. Dit vervult zijn instinct om op voedsel te jagen.

  • De roedelleider eet eerst

In het wild zal de roedelleider, na een succesvolle jacht, altijd eerst eten. Dit zou hetzelfde moeten zijn in een mens / hond relatie. Voer je hond nooit voor of terwijl de mensen aan het eten zijn.

  • Maak een intelligent spelletje van het eten

Voedselagressie kan erger worden als je weggaat van de kom, want dat is wat je hond wil. Voor elke keer dat je wegloopt, wint de hond.

Een voorbeeld wat je wel kan doen, om het vertrouwen van je hond te winnen, tijdens het eten, is het volgende: benader je hond met iets lekkers, bijvoorbeeld vlees of een speciale traktatie. De hond moet zijn aandacht van de etensbak afhalen. Zo leert hij dat niemand zijn eten zal stelen, en hij een beloning krijgt door zijn aandacht op de mens te vestigen.

Cesar Millan kan je via zijn website leren hoe je andere vormen van agressie aan kunt pakken.

mts_wordx