Puppy hier

Welk kind droomt nu niet van een puppy terwijl ze klein zijn? Iedereen wou vroeger zo’n klein schattig knuffelbeertje in huis hebben, maar vaak zien de ouders het minder zitten. Niet enkel qua extra werk die erbij komt zoals bijvoorbeeld de hond uitlaten of de extra dierenartskosten. Maar is het wel veilig om je kind alleen te laten bij zo’n dier? Want puppy’s blijven natuurlijk niet klein…

Met alle plezier worden hier de vijf meest kindvriendelijke hondenrassen op een rijtje gezet. Voor het geval dat je bij de volgende keer dat je kleine spruit het vraagt toch zwicht.

Franse bulldog

Een klein maar stevig gespierd kereltje met z’n platte smoeltje om helemaal bij weg te smelten. Naast z’n schattige uiterlijk is het ook een hond bij uitstek om je kinderen te vergezellen. Het is een loyaal en kindvriendelijk beestje, maar vol energie. Ideaal om de kinderen te laten rondrennen in de tuin, zodat zowel de hond als zij hun energie op het einde van de dag kwijt zijn.

Poedel

Dit ras wordt meteen geassocieerd met oude dametjes die maar al te graag een bezoekje brengen aan het trimsalon voor een nieuw kapsel. Maar daarnaast is het ook een uitstekende familiehond. Zeker voor kinderen met een allergie aangezien de poedel geen normale vacht heeft, maar wel haar. Een trimsalon is dus wel niet overbodig, maar de speciale designs mogen gerust achterwege gelaten worden.

Golden retriever

De meest gekende en waarschijnlijk ook de beste familiehond bij uitstek. Afkomstig uit Ierland is het een ras die ervan houdt om actief bezig te zijn. Je kleine spruit met z’n nieuwe Ralph Lauren kinderkleding laten rondhuppelen in de tuin is misschien niet het beste idee als deze in de buurt is. Maar laat z’n langere vacht je niet afschrikken. Naast een regelmatige borstelbeurt, heeft deze niet veel meer verzorging nodig. Naast de actieve aard zijn ze ook heel gehoorzaam en werklustig. Daarom worden ze ook vaak ingezet als geleidehond of hulphond.

Labrador

Aan kop samen met de golden retriever voor familiehond bij uitstek is de labrador. Dit is niet enkel een zeer trouw maar ook een zeer leergierig ras, en dus ideaal voor actieve gezinnen. Hou deze dus zeker niet in een klein appartementje, want deze hond heeft zeker zijn ruimte en beweging nodig. Voor z’n verzorging vraagt dit ras weinig. Af en toe een wasje is meer dan genoeg dankzij zijn korte vacht. Oorspronkelijk werd de Labrador gefokt als jachthond voor wild om deze na het schieten uit het water te halen. Maar ook wordt deze hond ingezet als blindengeleidehond of reddingshond.

Cavalier King Charles

Een ideale gezelschapshond die ervan houdt om door zijn lange vacht gestreeld te worden. Hij staat op gezelschap, zowel van mens als van andere honden en hebben geen aanleg voor nervositeit. Dit ras heeft minder beweging nodig ten opzichte van zijn voorgangers. Een kleine wandeling per dag volstaat al.

mts_wordx