Presa Canario

De Presa Canario, ook wel Canary Mastiff of Dogo Canario genoemd, is een robuuste en goed geproportioneerde hond van gemiddelde grootte. Zijn profiel is rechtlijnig, hij heeft een zwarte neus, en een lage, diepe schors.

Deze hond is een zeldzaam groot hondenras van het Molosser-type, oorspronkelijk gefokt voor het werk op de boerderij, met vee.

Deze hond is erg zelfverzekerd. Gehoorzaam en volgzaam met familieleden, zeer toegewijd aan zijn baas, maar kan achterdochtig zijn tegenover vreemden. Dit ras kan een goede waakhond zijn, maar de hond kan gevaarlijk zijn in een omgeving waar waken niet nodig is, maar hij wel veel vreemden tegenkomt. Wanneer hij alert is, is zijn houding is stevig en waakzaam.

Een goedgetrainde Presa Canario kan een geweldige gezinshond zijn, aanhankelijk en volgzaam. Echter is het belangrijk altijd zorgvuldig en intelligent met deze hond om te gaan. Dit ras is een zeer territoriaal ras, en kan erg agressief zijn tegenover andere honden.

De Presa Canario is een gezond ras, met weinig ziektes in de genen. Zijn vacht is makkelijk schoon te houden en hij is vrij kalm.

Dit ras is het dierensymbool van het eiland Gran Canaria.

mts_wordx