Verschillende pitbull rassen

De naam pitbull, is eigenlijk een verzamelnaam van verschillende specifieke rassen. Een soort hond, die vaak wordt gebruikt om een ​​aantal raszuivere en gemengde rassen te classificeren. Binnen dit type honden zijn er een aantal Pitbull-rassen (zuivere rassen). Hieronder vind je informatie over al deze rassen:

 

 • Staffordshire Bull TerrierDe Staffordshire Bull Terrier heeft een klein tot middelgroot postuur, korte, gemakkelijk te verzorgen vacht en een dynamische maar zachte persoonlijkheid. Met zijn korte, brede hoofd en gespierd lichaam lijkt hij erg op andere pitbull rassen, zoals de American Staffordshire Terriers en de American Pit Bull Terriers, maar hij onderscheid zich in grootte en vorm van oren.

  De Stafford staat bekend om zijn liefde voor mensen. De Stafford word ook wel ‘de nanny’ genoemd, voor zijn geduld en liefde voor kinderen. Hij is echter niet altijd vriendelijk tegenover honden die hij niet kent. Dit is een overblijfsel van zijn herkomst als vechtras, wat hem vereiste agressief te zijn tegenover andere honden en toch vriendelijk voor mensen.

   

 • American Pitbull Terrier (APBT)De American Pitbull Terrier wordt vaak gezien als ‘de pitbull’. De American Pit Bull Terriër is een hondenras die houdt van zijn mensenfamilie en van gezelschap. Dit ras is oorspronkelijk gefokt als “”aas”” voor stieren, maar evalueerde toen naar allround boerderijhonden en later verhuisden ze naar het huis om “”oppas-hond”” te worden, omdat ze zo zachtaardig zijn rond kinderen. Hun discipline, speelsheid en moed maken hen populaire sporthonden. Ze concurreren in de sporten als gewicht trekken, behendigheid en gehoorzaamheidswedstrijd.

   

 • American BulldogDe American Bulldog is gedrongen en gespierd, maar ook wendbaar en gebouwd om vee te drijven en te helpen met het werk op de boerderij. Door hun gespierde lijf kunnen ze hoog springen, tot wel 2 meter. Amerikaanse Bulldogs zijn intelligent en aanhankelijk, waardoor ze geweldige, beschermers en gezinshonden zijn. De American Bulldog heeft veel energie en een hoge trainingsbehoeften en hebben daarom een ervaren, actieve eigenaar nodig.

   

 • American Staffordshire TerrierDe American Staffordshire Terrier is een gespierd ras dat bekend staat om zijn sterke postuur, maar toch liefdevol en aanhankelijk is met zijn menselijke familie. Ze zijn intelligent en enthousiast om te behagen, waardoor ze zeer trainbaar zijn, hoewel dit ook betekent dat ze mentale stimulatie nodig hebben, anders zullen ze hun sterke kaken gebruiken om je huis overhoop te halen.

  De soorten die thuishoren in de categorie ‘pitbull’ zijn vaak sterke, intelligente honden die erg aanhankelijk zijn. Een goede familiehond voor een ervaren, actieve eigenaar.

  Meer informatie over gemengde pitbull-rassen kun je hier lezen.

mts_wordx