Pitbulls: feiten en mythen

Pitbulls zijn een erg bekend soort hond. Ze staan vooral bekend om hun agressie, maar is dit wel zo eerlijk? Zijn alle verhalen die de ronde gaan wel echt waar? Hieronder kun je de belangrijkste [b]feiten en mythen[/b] over de pitbull lezen:

1. Deze hondensoort is het meest betrokken bij bijtgerelateerde verwondingen.

Dit is waar, als we naar de Verenigde Staten kijken. Echter zijn ze wel het soort hond die juist de gehoorzaamheidstest van the American Temperament Test Society’s vaak met vlag en wimpel doorstaan (87%, dit kun je hier lezen), in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Beagle en de Bearded Collie.

2. Het is verboden deze honden te hebben in een aantal staten of gemeenten in de VS.

Dit is waar. Ze zijn verboden in 1089 steden in de VS, waaronder New York City, en de meeste steden in de staten van Iowa en Kanses.

3. Ze zijn heel goed trainbaar.

Dit is inderdaad waar. Bull terriers bijvoorbeeld worden gezien als een gemiddelde werkhond, die in het algemeen een nieuwe truc aanleren na 25-40 herhalingen.

4. Pitties glimlachen echt!

Dit is niet bewezen. De wetenschap is er nog niet over uit of honden echt kunnen lachen. Stel deze vraag echter aan een eigenaar van een pitbull, en ze zullen je zeker vertellen dat dit een feit is!

5. Ze zijn agressief.

Zeker, elke hond heeft de potentie om agressief te zijn. Wanneer honden grommen, blaffen, uitwijken of bijten, wordt dit als agressie gezien. Agressie bij honden is echter niet alleen bij Pitbulls aanwezig.

Studies hebben aangetoond dat de meest voorkomende oorzaak van agressie bij honden angst is. Dat is een emotie die elke hond kan voelen, welk ras dan ook.

mts_wordx