Kinderen aan honden laten wennen

Het is erg gezellig om een hond als huisgenoot te hebben. Wanneer de hond er al is op het moment dat er een kind geboren wordt, ruikt de hond normaal gesproken dat de baby bij het gezin hoort.

Het kind groeit met de hond op en dit gaat eigenlijk altijd wel goed. Natuurlijk blijven honden dieren waarbij het gedrag soms onvoorspelbaar kan zijn dus als ouder dien je altijd alert te blijven.

Er zijn ook veel gezinnen waar de hond pas in het gezin komt als er al een aantal kinderen aanwezig zijn.

Kinderen en honden kunnen ontzettend goede vrienden worden. Dit levert mooie en ontroerende foto’s op waarmee je vele Fotolijsten voor aan de muur kunt vullen.

Als ouder kun je veel invloed uitoefenen op de relatie tussen hond en kind.

Het is erg belangrijk dat het kind niet bang is voor honden. Een hond voelt dit namelijk haarscherp aan en zal zelf gespannen worden omdat het kind gespannen is. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Om een kind aan een hond te laten wennen is het verstandig om ervoor te zorgen dat het kind al regelmatig met honden in aanmerking komt, voordat er een hond in huis komt. Dit kan door middel van wandelingen op plaatsen waar veel honden komen zoals hondenuitlaat plaatsen of bossen waar honden zijn toegestaan. Indien mogelijk is het ideaal om eens op te passen op een hond van familieleden, vrienden of kennissen.

Honden kunnen onvoorspelbaar zijn maar dit geld ook voor kleine kinderen. Houdt beiden dus goed in de gaten. Er zijn honden die alles goed vinden, zelfs wanneer een kind ze pijn doet. Daar mag echter nooit vanuit gegaan worden, want als een hond wel van zich afbijt kan dit ernstige gevolgen hebben. Het kind zal moeten leren om respect voor de hond te hebben, grenzen van de hond aanvoelen en eigen grenzen duidelijk aan kunnen geven.

mts_wordx