De bijzondere band tussen kinderen en honden

Wie zelf is opgegroeid met een hond in zijn omgeving weet er alles van: veel herinneringen uit je jeugd zijn vervaagd, maar van je trouwe viervoeter kun je je nog alles herinneren. Zijn zachte vacht, zijn trouwe ogen en de blijdschap waarmee hij je altijd begroette. Voor kinderen is het gezelschap van een hond dan ook van onschatbare waarde. Zowel op vrolijke momenten als bij verdriet overstelpt hij hen met zijn onvoorwaardelijke liefde.

Voordelen van opgroeien met een hond

Een kind ziet zijn hond als een speelkameraad. Natuurlijk, samen buiten spelen met een bal of stok is iets waar ze allebei van genieten. Een hond draagt daarnaast op veel meer manieren bij aan de ontwikkeling en het welzijn van een kind. Studies tonen aan dat kinderen die opgroeien met een hond minder vatbaar zijn voor allergieën en astma. Ze bewegen daarnaast meer en worden minder snel ziek.

Ook op andere gebieden profiteren kinderen van de aanwezigheid van een hond in het gezin. Ze leren verantwoordelijkheid te dragen als ze zorgen voor een huisdier dat van hen afhankelijk is. Als kinderen taakjes als eten geven of uitlaten niet vergeten en zelfstandig leren uitvoeren, krijgen ze meer zelfvertrouwen. Ook ontwikkelen ze sneller sociale vaardigheden en verplaatsen ze zich gemakkelijker in anderen.

Onvoorwaardelijke liefde

Wat hondenbezitters nooit vergeten is de steun en troost die hun trouwe viervoeter kan bieden. Ook kinderen zit het wel eens tegen. Ze hebben ruzie met hun beste vriendje of haalden een slecht punt op school. Hoe fijn is het dan voor ze om thuis te komen waar hun hond altijd blij is hen te zien. Ouders leggen het bijzondere contact tussen kinderen en honden graag vast op mooie foto’s die ze net als andere posters in bijpassende lijsten aan de muur hangen. Al wordt die bijzondere band nooit vergeten, een tastbare herinnering blijft waardevol. De onvoorwaardelijke liefde spat er dan ook vanaf!

mts_wordx