De beste familiehond

Vaak wordt een familie pas als compleet gezien, als er een hond aanwezig is. Een hond kan je kind veel leren, maar, voor je een hond aanschaft, is het belangrijk om met de volgende factoren rekening te houden:

 

 • TemperamentWil je een hond die goed kan samenleven met je kinderen, dan is het belangrijk een kalme hond uit te kiezen.

   

 • GrootteWie denkt dat een grote hond meer werk kost dan een kleine hond, heeft dat vaak mis. Kleinere honden kunnen vaak prikkelbaarder en energieker zijn. Ook is het belangrijk er rekening mee te houden hoeveel ruimte een hond nodig heeft, en te bedenken of zijn nieuwe leefomgeving daar geschikt voor is.

   

 • EnergieniveauWees hierbij vooral realistisch. Wat kun je een hond bieden? Kun je niet in de behoeften van een hond voorzien, dan kan dit op den duur leiden tot gedragsproblemen.

  Om de keuze wat makkelijker te maken, zetten we hier de 10 beste familiehonden op een rijtje.

  Je kunt meer lezen over alle verschillende hondenrassen door op deze link te klikken.

  1. Golden Retriever

  Dit ras is zelfverzekerd, slim, vriendelijk, geduldig en trouw. Noch agressief noch timide.

  2. Labrador

  Dit ras is speels, geduldig, liefhebbend, beschermend en betrouwbaar. Nog een extraatje – Labs zijn zeer intelligent en kunnen goed worden opgeleid. Ze hebben veel energie en hebben beweging nodig.

  3. Poedel

  Naast hun vaak onderscheidende kapsels, is de Poedel ook een zeer slimme en zachte hond. gehoorzaam, speels en avontuurlijk.

  4. Ierse setter

  Deze hond met zijn rode vacht is speels en energiek, en houdt ervan met mensen te zijn en met kinderen te spelen.

  5. Vizsla

  Deze hond is wellicht beter geschikt voor een gezin met oudere kinderen, vanwege zijn behoefte aan regelmatige lichaamsbeweging. De Vizsla heeft een levendige maar zachte manier van doen en is zowel loyaal als aanhankelijk. Het ras is ook gehoorzaam, zelfverzekerd en slim.

  6. Newfoundland

  Ook wel de natuurlijke babysitter genoemd. Dit ras is een van de meest intelligente rassen ter wereld, en ze zijn ook nog eens dol op kinderen en beschermen ze heel goed. Zacht, vriendelijk en geduldig.

  7. Collie

  Er zijn verschillende rassen die tot deze hondengroep horen, zoals de Border Collie en de Bearded Collie. Deze honden zijn zachtaardig en voorspelbaar, en gemakkelijk te trainen, wat perfect is voor gezinnen die nog weinig ervaring hebben met honden.

  8. Bull Terrier

  De Bull Terrier wordt vaak onterecht als een agressief dier gezien. Dit ras werd eigenlijk gefokt als gezelschapshond, die vriendelijk en liefdevol is tegenover zowel volwassenen als kinderen.

  9. Beagle

  De kleine afmetingen van de Beagle en hun kalme temperament maken hem tot een geweldige keuze voor gezinnen. Voor kinderen die van het buitenleven houden, zal dit ras perfect zijn. Er is niets waar ze meer van houden dan buiten te ontdekken en te wandelen.

  10. Bulldog

  De Bulldog heeft een stevige bouw die perfect is voor kinderen die graag ruig spelen. Niet de meest energieke hond, maar erg volgzaam, vriendelijk en trouw. De Bulldog kan goed overweg met andere huisdieren en honden

mts_wordx