Beroemde kindervrienden

Er wordt altijd gezegd dat je hond je beste vriend is, en daar is zeker niets aan gelogen. Een hond is namelijk loyaal, hij is altijd graag bij je en iedere keer weer blij om je te zien. Ook op kinderen heeft een hond een magische uitwerking. Ze zien in de hond een leuke speelgenoot, een levend knuffelbeest of soms zelfs een soort van broertje of zusje. Wat hier zeker aan meewerkt, zijn al die kinderfilms waarin honden een belangrijke rol spelen. Kinderen genieten vaak van dit soort films en zien de hond geweldige capriolen uithalen of enorm grappig zijn. Hierdoor krijgen ze ook vaak een verkeerd beeld van honden. Dingen die honden in films kunnen, gebeuren nu eenmaal niet per definitie in het echt.

101 dalmatiërs

Neem bijvoorbeeld Pluto die doldwaze avonturen beleeft met zijn vriendje Mickey. Of de 101 dalmatiërs die altijd weer opnieuw de gemene Cruella de Vil te slim af zijn. In de tijd dat deze film voor het eerst in de bioscopen draaide, kwam er ook een enorme vraag naar dalmatiër puppy’s. Maar is deze zeer actieve hond wel een geschikte hond voor kleine kinderen of moet je het gewoon houden bij een leuke afbeelding van deze honden op Je Eigen Taart voor een kinderverjaardagsfeest.

Air Buddies

Dan zijn er natuurlijk nog de Air Buddies. Van deze schattige golden retriever pups is er inmiddels een hele reeks avonturen uitgebracht. Vier jongens en één meisjes pup maken allemaal spannende dingen mee en natuurlijk komt het altijd goed. Ieder kind wil wel zo’n schattige pup en gelukkig zijn de golden retrievers, net zoals de labradors wel erg kindvriendelijke honden. Maar voor een hond zorgen houdt natuurlijk altijd meer in dan alleen leuke avonturen met ze beleven. Daarbij lijken deze honden alles aan te kunnen. Ze lopen los, ze weten vaak hoe ze dingen aan moeten pakken en weten uiteindelijk ook altijd weer thuis te komen. Helaas is dat in het echte leven niet zo. Daar moet de hond meestal gewoon aan de riem, moet hij een opvoeding krijgen en komt hij niet altijd weer veilig thuis als hij verdwaald is.

De kleine filmster

Ook de chihuahua is een hond die je tegenwoordig veel ziet. Of dit nu door de grappige film Beverly Hills Chihuahua komt of doordat veel beroemde vrouwen een dergelijk hondje hebben, ze duiken steeds meer op in het straatbeeld. Zeker meisjes vinden het ontzettend leuk om een chihuahua te hebben en er een soort van modepopje van te maken. Hierbij mag natuurlijk nooit vergeten worden dat het om een hond gaat en niet om een speelgoedbeest. Ook de chihuahua moet gewoon netjes opgevoed en verzorgd worden en kunnen ravotten.

Van puppy naar hondenreus

Beethoven is letterlijk en figuurlijk een goed voorbeeld van honden die op het witte doek de harten van vele mensen heeft gestolen. De enorme Sint-Bernhard hond komt in huis als een puppy, maar groeit uit tot een hond die in de film maar ook in het echt veel huishoudelijke gevolgen met zich mee brengt. Het is geen hond die je ondoordacht moet aanschaffen voor je kind.

mts_wordx